Fontal Italiano 1/4 - Foresti -

Prijs/kg

 

Bestellingen af te halen bij Italfoods De Pinte. Vanaf €200 gratis levering in O- en W-Vlaanderen.

Aangezien iedereen zijn eigen voorkeuren en smaken heeft en elk gebied zijn eigen tradities, wordt onze Fontal-kaas in zijn soort beschouwd als de beste ooit. 

Het is een product van hoge kwaliteit, vergelijkbaar met Fontina dop della Valle d'Aosta. 

Fontina dop wordt gemaakt van rauwe melk, terwijl onze Fontal wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. De smaak van Fontina dop is doorslaggevender en sterker, maar de kwaliteit is onstabieler omdat het wordt geproduceerd door veel kleine producenten die een beetje verschillend van elkaar werken. 

Onze Fontal heeft een minder uitgesproken, meer delicate smaak en de kwaliteit is veel constanter.

Fontal is een kaas die aan tafel wordt gebruikt, maar ook veel in de keuken wordt gebruikt als ingrediënt voor verschillende recepten of uitstekende fondues, omdat het een kaas is die gemakkelijk smelt.

De natuurlijke zwoerd fontal rijpt meer dan 60 dagen op houten planken en wordt wekelijks gewassen met water en zout.

Zelfs aan het einde van de rijping blijft de korst altijd een beetje vochtig en past het zich niet aan aan vacuümverpakking (korst vergelijkbaar met die van Taleggio, maar harder) omdat onder vacuüm de korst van de fontal de neiging heeft om te rotten en wanneer je de verpakking opent, geeft het een slechte geur af.

Om dit probleem op te lossen voor klanten die vragen om het vacuüm verpakte product, verwijder je de korst en breng je een lichte laag bruin beschermend plastic materiaal (plasticoat) aan met een spons; op deze manier blijft het product meer dan 60 dagen goed zonder problemen van schimmel, geuren of gewichtsverlies, maar verliest het zijn esthetische en typische karakter om meer op een industriële kaas te lijken.

Onze Fontal is, zoals gezegd, zeer geschikt in de keuken en voor restaurants, pizzeria's en professionele gebruikers.

Perla
309034

Datasheet

Gewicht
+/-2kg
Bewaring
Koel
Inhoud (Besteleenheid)
kg