Limoncello 30° - 70cl

 

 

Bestellingen af te halen bij Italfoods De Pinte. Vanaf €200 gratis levering in O- en W-Vlaanderen.

Traditioneel werd limoncello gemaakt met citroenen uit de omgeving van Sorrento. Later werden ook citroenen uit andere regio's gebruikt. Alleen limoncello die met citroenen uit de omgeving van Sorrento wordt gemaakt mag de naam Liquore di Limone di Sorrento I.G.P. dragen. De aanduiding IGP (Indicazione geografica protetta.

Voor het beste resultaat worden citroenen van Sorrento en (pure) alcohol van 96% gebruikt. De hoeveelheden variëren, maar over het algemeen wordt aan een halve liter pure alcohol de schil van vijf citroenen toegevoegd. Na drie weken (of iets langer) wachten wordt een siroop van 400 gram suiker en 500 ml water toegevoegd. Na circa 10 dagen wordt de drank na filtrering overgegoten in flessen en is de limoncello geschikt voor consumptie.

Limoncello wordt meestal zeer koud (4 à 5 °C) na de maaltijd als digestief gedronken.

824000

Datasheet

Aantal per doos (indicatief)
6 x 70cl
Bewaring
Droog
Inhoud (Besteleenheid)
70cl