Farina Bio Integrale Enkir - 1kg - Mulino Marino-

Enkir, de oudste variant van spelt en meteen ook de oudste graansoort ter wereld

 

Bestellingen af te halen bij Italfoods De Pinte. Vanaf €200 gratis levering in O- en W-Vlaanderen.

De oudste variant van spelt en meteen ook de oudste graansoort ter wereld!

Bij Mulino Marino wordt resoluut de kaart getrokken van 100% biologisch én van kwaliteit. Reeds 3 generaties lang malen ze er met passie voor het vak en oog voor kwaliteit, de beste graansoorten. Het graan wordt gemalen op traditionele, trage wijze, waardoor smaak, geur en voedingswaarde optimaal behouden  blijven. 

Zij malen er ook Enkir bloem, enkir is de oudste variant van spelt en meteen ook de oudste graansoort ter wereld

In de natuur groeien verschillende "families" van het graangewas triticum monococcum spontaan in het wild. Enkir is de selectie van enkele daarvan: een zaadpopulatie die zich in de afgelopen decennia op natuurlijke wijze aan het grondgebied heeft aangepast met behoud van haar biodiversiteit. Dit resulteert in een  authentiek en beter product. 

Samen met een de landbouwcoöperatie "Sette Vie del Belbo" zaait Marino Enkir in op de heuvels van de Alta Langa in Piemonte, op meer dan 500 meter boven de zeespiegel. 

Enkirbloem bevat weinig gluten, maar heeft een hoog eiwitgehalte, gemiddeld 18% (met pieken tot 24%) en een grote hoeveelheid carotenoïden, die een belangrijke rol spelen in de celfuncties en die efficiënte antioxidanten zijn. Het meel is van nature geel van kleur. Omdat het een zeer smakelijke graansoort is, komt al zijn smaak tot uiting in eenvoudige bereidingen.

Door zijn geringe impact op het milieu heeft enkir geen bemesting nodig en is hij van nature resistent tegen ziekteverwekkers en parasieten. Het wordt biologisch geteeld, waarbij zorgvuldig aandacht wordt besteed aan vruchtwisseling.

Recepten met Enkir: www.enkir.it

Tip: voeg 10% Enkir toe aan uw  pizzadeeg bereid met Marino 00 bloem. Het resultaat is een nog smaakvollere, krokantere en beter verteerbare pizza!

461045

Datasheet

Bewaring
Droog
Inhoud (Besteleenheid)
1kg

Downloaden

Enkir

Downloaden (1.01M)