Lambrusco Amabile Torre - Lebovitz

Vrolijk mousserende lambrusco met zachte, delicaat zoete smaak.

 

Bestellingen af te halen bij Italfoods De Pinte. Vanaf €200 gratis levering in O- en W-Vlaanderen.

Lambrusco Torre Amabile omarmt een zachte, delicate smaak en wordt daardoor internationaal sterk gewaardeerd. 

De kleur is intens robijn, terwijl de langdurende mousse speels en zacht is en de juiste omlijsting geeft voor een vol glas dat vrolijkheid uitstraalt.

De geur geeft toetsen van bos en vers fruit (zoals aardbeien en frambozen) weer. De smaak is sierlijke en weerspiegelt de geuren: fris en delicaat zoet. Deze lambrusco is een wijn die gerechten met sterke en doortastende smaken aan kan en is  perfect combineerbaar met vele Italiaanse gerechten, desserts en zelfs pizza.

Lambrusco is een rode, mousserende wijn die zoet wordt door het gistingsproces dat wordt onderbroken voordat de gisten alle suikers in de druiven omzetten in alcohol. De wijn heeft dus een hoog restsuikergehalte, waardoor hij beminnelijk is zonder overdreven zoet te zijn.

LAMBRUSCO IN MANTOVA:

Mantua, gelegen tussen het Gardameer, de Mincio en de Po, is het land van oorsprong van de Gonzaga-dynastie en een van de produktiegebieden van Lambrusco. Sinds de Romeinse tijd werden de wilde wijnstokken (ruscus) die aan de randen (labrum) van gecultiveerde velden groeiden, Labrusca Vitis genoemd. De wijnbouwtraditie in het lager gelegen gebied van Mantua gaat terug tot de tijd van de Benedictijnen, die de actuarissen van hun land een belasting in de vorm van wijnprodukten oplegden. Terwijl de ontwikkeling van de wijnbouw begon in de jaren 1100, begon de moderne wijnbouw in 1900 na de invasie van phylloxera.

812305

Datasheet

Aantal per doos (indicatief)
6 x 75cl
Bewaring
Droog
Inhoud (Besteleenheid)
75cl
Kleur
Frizzante Rosso