Guanciale - Veroni -
Prijs/kg
Het mooiste stukje spek van Italië!
Bestellingen af te halen bij Italfoods De Pinte. Vanaf €200 gratis levering in O- en W-Vlaanderen.
Guanciale is een geweldige smaakmaker waar Italianen dol op zijn.
Wist je dat het zijn oorsprong heeft in Abruzzo? Tegenwoordig is het de hoofdrolspeler in heel wat gerechten die ondertussen wereldwijd bekend zijn, zoals de pasta a l'amatriciana, alla gricia en alla carbonara. Volgens de traditie is het de intense smaak van guanciale die deze gerechten authentiek maakt.
Guanciale (varkenswang) is afkomstig van de wang van het varken en een deel van de keel. De bereiding wordt doorgegeven van generatie op generatie. Het wangspek wordt gezouten, gelooid en 60 dagen gerijpt. Veroni's gekruide guanciale wordt enkel met enkel natuurlijke aroma's en peper op smaak gebracht, zoals de traditie het voorschrijft.
Resultaat is een Guanciale met een mooie, goudbruine korst: geconcentreerder dan pancetta en buikspek, een 'superbacon!'
Deze Veroni Guanciale is van topkwaliteit en niet te versmaden!
Wist-je-datje: naargelang de streek in Italië kan de benaming verschillen: in Toscane heet het barbina en in Umbrië barbozzo!